Termékek Menü
06-70-573-9848

Hegesztési füstelszívó weldi FPL1200F

Ár:
585.470 Ft (461.000 Ft + ÁFA)
Gyártó: Weld-impex
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Weldi FPL 1200F fali hegesztési füstelszívó +3m elszívó kar.

Technikai adatok:

Névleges hálózati feszültség 230 V
Névleges hálózati teljesítmény 0,29 kW
Max. áramfelvétel 1,3 A
Elszívás teljesítménye 1200 m3/óra A
Levegőcsatlakozás Ø125 mm
Védettség IP20
Méretek (sz×m×h) mm 635×740×1270
Tömeg 50 kg


Az adatváltozás jogát fenntartjuk!

A füst- és porleválasztó berendezés célja az - általában - ívhegesztés vagy plazmavágás során keletkező füst és/vagy por elszívása, megtisztítása (5µm-nél nagyobb szemcsék leválasztása) és a környezetbe kibocsátása. A készülék mechanikai és elektromos kialakítása olyan, hogy bárhol telepíthető és működtethető, ahol 230V-os hálózati csatlakozási lehetőség van. A készülékkel egyszerre két munkahely elszívása is megoldható amennyiben két csatlakozási hely áll rendelkezésre.
Működés: a gépben lévő elszívómotor a port és füstöt a keletkezés helyéről – az elszívókaro(ko)n keresztül - beszívja és a szűrőbetéten átáramoltatja, ahol a porszemcsék kiválnak és a gyűjtőtartályba kerülnek, végül pedig a tisztított levegőt a környezetbe kifújja. A szűrőbetétek tisztítása szükség esetén a betét kiszerelésével sűrített levegővel történik. Az elszívókarok csatlakozási helyén keresztül természetesen egyedi csövek is csatlakoztathatók, így a készülék tetszőleges elszívási célra alkalmas.

A szűrt levegő még tartalmazhat egészségre ártalmas anyagokat(főleg gázokat), ezért a kifújt levegőt ajánlatos kivezetni a szabadba, vagy még egy aktívszenes szűrőegységen is át kell azt áramoltatni. Ilyen szűrőegység látható a képen is a szűrődoboz és a ventilátor közé iktatva.